מרק גמבות צלויות של ורד
מרק הגמבות הצלויות של ורד
מרק בעל גוון וטעם משגעים, מהמרקים שדורשים קצת יותר השקעה אך שווים זאת ממש ומשדרגים את הדרך להצלחה הבאה שלך
נתחיל מטיפים לקליית הגמבות:
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מניחים את הגמבות השטופות בשלמותן על התבנית.
מכניסים לתנור לחצי שעה בערך. חשוב לבדוק כל 10 דקות ואולי להפוך צד לגמבות,שישחימו מכל הצדדים.
לאחר שכל הגמבות השחימו ויש ריח נעים בכל הבית, נעזרים במלקחיים ושמים את הגמבות בתוך שקית (קוקי) ,סוגרים היטב ומניחים בצד עד שהגמבות בטמפרטורת החדר.
פעולה זו, עוזרת לקילוף אחיד וקל של הגמבות.
פותחים את השקית,מורידים בקלות את הקליפה ,מנקים מגרעינים.
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
7 שיני שום קלופות קצוצות.
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות.
7 גמבות גדולות לאחר צלייה בתנור,קלופות ומנוקות.
7-8 גבעולי סלרי קצוצים דק.
2 ליטר מים.
מלח.
פלפל.
מכניסים את כל המרכיבים לסיר ,למעט המלח והפלפל.
מביאים לרתיחה ואז מורידים להבה.
מבשלים מכוסה על להבה קטנה כשעה -שעה וחצי, עד שהירקות רכים. מערבבים מדי פעם.
מתבלים .
טוחנים עם בלנדר מוט.
מגישים חם.
